
El seu paper, juntament amb el del seu grup de treball, durant la guerra va ser imprescindible ja que va suposar la derrota dels nazis. Aquesta derrota va ser possible en el moment en què varen desxifrar Enigma, una màquina alemanya on es registraven les posicions, atacs i defenses alemanyes. Arribar a l'èxit no va ser un camí fàcil perquè hi havia molts de desavantatges, un dels més perjudicials va ser el canvi de codi diari a mitjanit, això suposava que havien de treballar sense pausa per poder provar-hi els trilions de combinacions possibles abans que es produís el canvi. Finalment, varen construir una màquina, anomenada Christopher, capaç de desxifrar els missatges alemanys de manera que varen evitar molts atacs.
Per aquest motiu, Alan Turing és considerat el pare de la informàtica moderna, ja que va marcar un inici dels que serien els futurs ordinadors fins a arribar als ordinadors actuals.
El 1954, el matemàtic va morir intoxicat al mossegar una poma amb cianur, encara que no es sap si va ser per voluntat pròpia, a causa de terceres persones per la seva homosexualitat, o bé accidentalment en el laboratori, ja que n'hi ha diferents versions de la seva mort.

LA LLEI TURING
A part de suposar un gran avenç a la informàtica, la vida de Turing va suposar una mínima evolució de la societat. El 2013, quasi 60 anys després de la seva mort, la reina Isabel II d'Anglaterra li va concedir el seu perdó reial per la seva condició sexual, donant-li importància a la seva sexualitat i no al fet d'evitar la derrota del Regne Unit davant dels nazis, i a tots els homes ja morts per també ser-ho. Aquest fet ha suposat l'aprovació de la Llei Turing el gener del 2017, on es concedeixen perdons similars a homes homosexuals i bisexuals que varen ser condemnats per les conegudes ofenses sexuals. És per aquest motiu que cada any en el mes d'octubre se li fa una commemoració ja que l'aprovació d'aquesta llei va suposar un aspecte positiu davant la discriminació que han patit i pateixen les persones per la seva condició sexual.
DESCOBRIMENTS RECENTS DE LA SEVA VIDA

Fonts:
https://elcomercio.pe/tecnologia/ciencias/malas-notas-alan-turing-hacian-insospechable-genialidad-noticia-468187
https://es.wikipedia.org/wiki/Alan_Turing
http://cadenaser.com/ser/2017/10/23/ciencia/1508769785_143923.HTML
https://es.slideshare.net/lossoprano/alan-turing-5431784
No hay comentarios:
Publicar un comentario